Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Bestuur Partij Voor De Dieren Marianne Thieme

Marianne Thieme, Partij voor de Dieren-medeoprichter, verlaat Kamer na 13 jaar

Thieme, een pionier in het pleiten voor dierenrechten, maakte geschiedenis door de eerste vertegenwoordiger van een dierenpartij in het parlement te zijn.

Na 13 jaar dienst neemt Marianne Thieme afscheid van haar rol als Kamerlid en fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren.

Marianne Thieme, een Nederlandse politica en medeoprichter van de Partij voor de Dieren, heeft aangekondigd dat ze in oktober 2019 afscheid zal nemen van het parlement. Thieme, die sinds 2006 in het parlement zit, was de eerste vertegenwoordiger van een dierenpartij in een nationaal parlement.

Tijdens haar ambtstermijn heeft Thieme zich toegewijd aan het pleiten voor dierenrechten en het bevorderen van een meer plantaardig dieet. Ze was een uitgesproken criticus van de intensieve veehouderij en speelde een sleutelrol bij de totstandkoming van wetgeving ter bescherming van dieren.

Thieme's vertrek markeert het einde van een tijdperk voor de Partij voor de Dieren. Onder haar leiding is de partij uitgegroeid tot een belangrijke politieke kracht in Nederland en heeft ze een stem gegeven aan miljoenen mensen die geloven dat dieren bescherming en respect verdienen.

De erfenis van Thieme zal ongetwijfeld voortleven in het werk van de Partij voor de Dieren en in de vele mensen die ze inspireerde om op te komen voor de rechten van dieren. Haar onvermoeibare inzet en toewijding hebben een blijvende impact gehad op het politieke landschap en het debat over dierenrechten in Nederland.


Comments